Isnin, 14 Jun 2010

..kertas..

..dan Abu masuk dalam lubang tanah itu mecari-cari kalau ada seekor lipan boleh dibuat cicah air asam. Abu kecewa kerana yang ada hanyalah telur-telur memerang yang sengaja ditinggalkan kerana memerang-memerang yang ada di situ hanyalah bapuk-bapuk belaka.

Sementelaah pula Dol dan Kasparov menumpang sebuah kereta yang lalu lalang di jalan Johor-Sarawak itu. Arakaian pula semasa Kasparov melibas tangannya mahu menghentikan kereta, Barrack Obama sedang memakan burger McD sambil menghirup air lengkong yang dia beli tepi jalan kerana sangat haus. Tidak pula si Obama tahu semasa dia memaki budak jual air lengkong itu, budak itu telah memasukkan sedikit sputumnya ke dalam air lengkong. Obama lalu menghirup dengan sekali nafas kesemua air dalam plastik itu.

Slluuurrpp!

"Memang sedap air ni"

Obama berkata gembira. Tidak sia-sia dia marah budak air lengkong itu kerana malas bekerja. Fikirnya Mat Rempit sekarang lebih layak menjadi cadaver daripada menjual air lengkong.

"Otot mereka besar-besar, mereka muda-muda dan tak kerepot. Otot mereka lebih jelas dan tak menyusahkan pelajar perubatan"

Namun pabila tiba-tiba Kasparov berguling dihadapan kereta Obama, Obama panik lalu menekan brek kecemasan dan keretanya hampir terbabas.

Dengan marah dia tak mampu mengawal perasaan dan memaki Kasparov dan Dol, "Gapo mu ni, nate sunggoh!"

Pat Harkin yang sedang bermain PS3 di dalam bonet kereta tersentak lalu berkata memujuk, "Sabo Obama, aok jange marah"

Kasparov yang sedang terlentang di atas tar itu seraya buat-buat mati. Pabila Obama dan Pat keluar hendak memijak perutnya, Dol cepat-cepat masuk ke dalam kereta dan menekan pedal minyak sekuatnya dan melarikan diri.

Kasparov tercengang dengan kebengapan Dol yang meninggalkannya terkapai-kapai dalam arus kedinginan itu, namun dia tak sempat memaki kerana Pat telah pun memijak-mijak perutnya sehingga dia hampir mengalami papiloedema akibat CSF fluid dalam tulang belakangnya backflow ke dalam otak, sambil Obama pula menekan punat 'Record' di iPhone 4 nya.

Dol membuka sunroof kereta itu danmelambaikan jari tengahnya sambil berkata, "So looong sucker!"

Namun dia berhenti seketika dan menggetus "Ooo" pabila menjumpai majalah Maria Ozawa dalam suit tangan Barack Obama.

Setibanya dia di tebing sungai, dia menggoyang-goyangkan hip bone nya from side to side untuk mengaktifkan kuasa 500 petala langit kereta Bugati Veyron itu. Setelah itu guruh sabung menyabung dan burung terbang ketakutan seraya langit mulai gelap dan menjadi tornado yang sangat besar. Dan ketika itulah seekor Buri Buri Zaemon datang terbang turun dari langit dan menghulurkan pendayung kepada Dol. Dol mengambil pendayung itu dan mendayunglah ia kereta itu disepanjang sungai.

Pabila dia sampai kepada Abu, dia memekik ke dalam lubang di dalam pondok 4 hasta X 4 hasta X 10 kaki itu "What are you doing Abu? Come out of that s**t and lets go and eat"

Abu mengendong bersama di dalam seluarnya lipan-lipan bara berserta 3 biji telur memerang itu. Telur memerang yang sepatutnya dalam ganda dua itu kurang satu kerana seekor memerang bapuk telah menetaskannya.

Lalu Dol dan Abu duduk bersila menjamah hidangan mereka bercicah air asam sambil menonton YouTube channel Barrack Obama.

Dan semua mereka pulang sihat-sihat sahaja.Ini bukan Pat Harkin, Ini seekor Buri Buri Zaemon.

Selamat menduduki peperiksaan kepada pelajar perubatan tahun dua University of Leeds. Harap anda semua masih lagi waras kehendaknya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan